Upplands Ventilationstjänst AB kommer ta över uppdraget att utföra sotning och brandskyddskontroll i Uppsala, Östhammar och Tierp!

Från och med den 1 december 2023 blir Upplands Ventilationstjänst ny leverantör för Sotning och brandskyddskontroll för tre stora sotningsdistrikt – Uppsala, Östhammar och Tierp.

– Det känns helt underbart och fantastiskt spännande. Det här är en enorm möjlighet för oss att vidareutveckla och bredda vårt uppdrag inom sotningsbranschen, säger Mattias Keisu på Upplands Ventilationstjänst.

Brandskyddskontrollen är obligatorisk enligt lag och genomförs regelbundet på eldstäder, värmepannor, rökkanaler och imkanaler. Det är endast den upphandlade entreprenören som får utföra brandskyddskontrollen i respektive kommun.

Målet sedan 2009

Upplands Ventilationstjänst grundades 2009 och är Uppsalas första certifierade ventilationsföretag. Idag erbjuder företaget en mängd olika tjänster inom sotning, ventilation, besiktning och mätning.

De tre delägarna Mikael Gellerhorn, Mattias Keisu och Johan Hammarström lärde känna varandra när de utbildade sig till skorstensfejartekniker, och att få uppdraget att utföra brandskyddskontrollen har hela tiden varit ett självklart mål för verksamheten.

– Vi är i grund och botten skorstensfejartekniker, så detta knyter ihop säcken till det vi utbildade oss till. Det var här vi startade, säger Johan Hammarström.

Stor expansion väntar

Idag har företaget vuxit till 27 medarbetare, och i med det nya uppdraget kommer Upplands Ventilationstjänst både expandera till större lokaler och söka ny personal till flertalet tjänster.

– Första steget är att tillsätta ledande tjänster för att utforma verksamheten. Vi kommer expandera på flera fronter och anställa såväl sotare som personal till det administrativa, berättar Mattias Keisu.

– Vi är en arbetsplats med högt i tak där du alltid får chans att utvecklas och växa. Är du lyhörd, duktig och ambitiös så finns det inga begränsningar på hur högt upp du kan komma inom företaget, säger Mikael Gellerhorn.

Service med kunden i fokus

Samtliga delägare är överens om att invånarna i de tre kommunerna kommer uppskatta det driv och service som gjort att Upplands Ventilationstjänst har blivit en stor aktör på marknaden.

– Vi har alltid jobbat otroligt serviceinriktat med kunden i fokus, och framför allt har vi riktigt duktig personal, säger Mikael Gellerhorn.

Förutom det nya uppdraget att utföra sotning och brandskyddskontroll kommer Upplands Ventilationstjänst AB självklart även fortsätta att erbjuda de övriga, uppskattade tjänsterna inom bland annat ventilation.